4D ULTRAZVUK
ULTRAZVUCNI PREGLED
4dultrazvuk

Savremena kontrola trudnoće ne može da se zamisli bez ultrazvučnog pregleda. Ultrazvuk je neinvazivno dijagnostičko sredstvo koje ginekologu omogućava direktno i neposredno posmatranje ploda u materici. Koristi od ovog pregleda su nemerljive – pouzdano utvrđivanje trudnoće, analiza građe i rano otkrivanje eventualnih anomalija ploda, i to rano u prvom tromesečju uz ultrazvučni aparat najnovije generacije, kakav ćete sresti samo u Ordinaciji Belosevac.

Nova Tehnologija Pregleda
4D Ultrazvuk
4dultrazvukbanovobrdo

U 12. nedelji radi se kontrola na Daunov sindrom. Test za okrivanje hromozomskih anomalija, screening test prvog tromesečja, koji se najčešće i radi u trudnoći je takozvani Double test. To je kombinovani test – sastoji se od ultrazvučnog pregleda nakon koga sledi vađenje krvi. Dobijeni rezultati se obrađuju tako što im se dodaju individualni parametri kao što su godine i težina trudnice, da li je trudnoća blizanačka, da li je do nje došlo vantelesnom oplodnjom ili prirodno, kao i da li je trudnica pušač. Nakon toga, obavezan je još jedan pregled između 20. i 24. nedelje trudnoće kada se detaljno pregleda rad i razvoj srca bebe, jer se ove nedelje smatraju najboljim periodom.

Uporedo sa poboljšanjem kvaliteta slike standardnih dvodimenzionalnih ultrazvučnih aparata (2D), brz tehnološki napredak je doneo i sasvim novu tehnologiju pregleda, koja se bazira na ultrazvuku. Radi se o aparatima koji stvaraju trodimenzionalnu sliku (3D) i trodimenzionalni film (4D) analiziranog objekta.

Konsultacije su besplatne, slobodno nas pozovite danas.